Vooraankondiging EcoSmart Staalwoningen in Drachten

In navolging op de EcoSmart Staalwoning in Delfzijl gaan we in het project Vrijburgh Drachten vijf duurzame Staalwoningen realiseren. De woningen worden uitgevoerd in staalbouw en aan de voorzijde voorzien van steenstrips. Inschrijving start dit najaar.

 

Staalbouw houdt in dat er een stalenframe wordt neergezet op de begane grondvloer waarna alles aan dit stalenframe wordt bevestigd. Het stalen frame geeft de woning een stoere industriële uitstraling. Deze staalwoning is een moderne versie van woningen die je nu veel in Nederland tegenkomt. Het grote verschil met de traditionele woningen is, dat staalwoningen geen draagmuren hebben, waardoor de indeling naar jouw wens is in te vullen en jij kan genieten van grote open ruimtes in jouw woning eventueel zelfs een vide. Daarnaast heeft de woning ook hoge isolatiewaarden.

 

Het installatieconcept dat wordt toegepast in de staalwoning is op een compacte wijze ontworpen. Vanuit een ‘centrale kern’ wordt de woning voorzien van voldoende ventilatie, elektra en riolering.  Deze centrale opzet zorgt voor korte aan- en afvoerleidingen naar bijvoorbeeld de douche en het warmwater tappunt in de keuken en badkamer. Dit bevordert onnodig warmteverlies en verspilling van warmwater. De duurzame verwarmingsinstallatie werkt d.m.v. een warmtepomp waarbij de elektriciteit van de zonnepanelen op het dak komt.

 

Wil je meer weten over project Vrijburgh? Laat het ons weten op info@duurzaamwonen.nl o.v.v. ‘belangstelling staalwoningen Vrijburgh’.

Klik hier voor ons complete nieuwsoverzicht