BTK

Een nieuw huis koop je liever niet met verborgen gebreken. Maar op het moment dat je op een woning verliefd wordt, kun je dat niet zo kritisch meer beoordelen. Laat daarom een Bouwtechnische keuring (BTK) uitvoeren om de bouwtechnische staat van de woning vast te stellen. Met deze onafhankelijke keuring krijg je ook heel goed in beeld wat de mogelijkheden voor een verbouwing zijn.

 

Wat is een Bouwtechnische keuring?

Een Bouwtechnische keuring laat je door een onafhankelijke partij uitvoeren om de staat van een pand vast te laten stellen. Dat gebeurt meestal bij de aankoop van een nieuwe woning. Tijdens de keuring onderzoekt de inspecteur alle visuele bouwkundige zaken. Denk hierbij aan vloeren, muren, de gevel, dakconstructie, riolering, waterleidingen, isolatie, ramen, kozijnen en hang- en sluitwerk. Dit levert een rapport op met uitgebreide informatie. In dit rapport staat onder andere informatie over de kwaliteit, conditie en afwerking. Ook staat er informatie in over het staat onderhoud van het pand en de eventuele kosten om problemen te verhelpen. Mochten er verborgen gebreken aan het licht komen – bijvoorbeeld een verzakkende fundering of boktor in het houten skelet – dan kun je dankzij een BTK tijdig van de aankoop afzien.

 

Bouwtechnische keuring bij een verbouwing

Behalve bij de aankoop of verkoop van een nieuwe woning, kan een BTK ook bij een verbouwing voor meer duidelijkheid zorgen. Wanneer je je eigen huis bijvoorbeeld wilt verduurzamen, kan de bouwkundig inspecteur alle mogelijkheden voor je in kaart brengen. Zo krijg je duidelijk inzicht in het verloop en de kosten van een eventuele verbouwing voordat je eraan begint. En aangezien verbouwingen nogal de neiging hebben uit de hand te lopen, kan zo’n grondige voorbereiding veel tijd en kosten schelen.

 

Wil je een bouwtechnische keuring laten uitvoeren? Wij beschikken over de juiste contacten. Met onze onafhankelijk bouwkundige inspecteurs weet je precies wat er in je (toekomstige) woning allemaal speelt en wat er mogelijk is om (duurzaam) te verbouwen!

Meer informatie over
dit project ontvangen?

Meer informatie over project ontvangen (algemeen)