Circulair wonen

Onze visie op een circulair huis voor iedereen

Een circulair huis voor iedereen

Nederland volledig circulair in 2050. Met dit doel vanuit de Rijksoverheid staan we aan de vooravond van de grote transitie naar een circulaire economie. Ook binnen de vastgoedsector dringt de noodzaak hiervan door. Duurzaamwonen realiseert zich dat de planeet geen oneindige voorraden heeft. Tegelijkertijd beseffen we ons dat met de groeiende wereldbevolking de vraag naar grondstoffen alleen maar toeneemt. Samen moeten we innoveren om de groeiende vraag naar grondstoffen in balans te brengen met wat de planeet te bieden heeft. Daarom ambiëren we om in 2040 samen met onze partners 100% circulair te bouwen.

 

Wil je onze visie op een Circulair Huis voor Iedereen ontvangen? Stuur een mailverzoek via onderstaande contactbutton. Meldt bij het berichtveld: ‘graag ontvang ik het visiedocument een Circulair huis voor iedereen’.

Visie

Bij Duurzaamwonen streven we ernaar om enkel diensten en producten met een circulaire propositie aan te bieden. Hierin werken we volgens het 10R model en focussen we op het sluiten van de grondstofcirkels.

 

Alle vormen van verspilling op het gebied van duurzaamheid willen we elimineren (o.a. grondstoffen, materialen en CO2). Van het optimaliseren van duurzaam ontwerp en ons bouwproces tot logistiek, omgaan met restafval en onze bedrijfsvoering.

 

We innoveren in de circulaire economie en zetten ons in voor het verzorgen van de juiste woonoplossingen. We doen kennis en expertise op door samen te ontdekken, te leren van elkaar, maar ook door simpelweg te doen.

 

Zo creëren we op basis van onze duurzaamheidsprincipes een cultuur die de levens en leefomgevingen van al onze stakeholders verbetert. En versnellen we de transitie naar volledig circulair bouwen.

Ambitie

De ambitie van Duurzaamwonen is om samen met onze partners 100% circulair te bouwen in 2040.

 

In onze werkzaamheden:

  • Kijken we verder dan alleen materialen;
  • Werken we hierin samen met onze partners;
  • Zodat we alle schakels activeren om circulair te werken;
  • En werken toe naar betaalbare, herhaalbare en opschaalbare oplossingen;
  • Zo leren we om samen circulair te bouwen en leven;
  • Zodat we de wereld in goede staat achterlaten voor de komende generaties.

Onze Sustainable Development Goals

Sustainable Development Goals zijn 17 doelen die door de Verenigde Naties zijn ontwikkeld om de wereld in 2030 een betere plek te maken. Wij dragen op dit moment bij aan acht van deze doelen. Zie afbeeldingen hieronder aan welke 8 doelen wij bijdragen.

Vindingrijkheid en Samenspel

Om toe te werken naar een volledig circulair bouwproces in 2040 moeten we vindingrijk zijn. Vindingrijkheid gaat over hoe vernuftig, inventief en handig we zijn in het bedenken van oplossingen. Waarbij Duurzaamwonen in haar oplossingen verder kijkt dan alleen materiaal. We ondersteunen ook de gezondheid en het welzijn van de bewoners, de natuur en leveren een positieve bijdrage aan de maatschappij.

 

Om volledig circulair te kunnen bouwen in 2040 werkt Duurzaamwonen samen met alle actoren in de economie. Wil je ons visie document ontvangen? Of wil je met ons samenwerken aan circulair wonen en bouwen? Stuur een mailverzoek via onderstaande contactbutton. Meldt bij het berichtveld: ‘graag ontvang ik het visiedocument een Circulair huis voor iedereen’.