Circulaire sloopwerkzaamheden Beilerstraat Assen

De ontwikkelingen in de sloopbranche zijn de laatste jaren in een rap tempo toegenomen. Met name duurzaam en circulair slopen hebben zijn intrede gedaan. Iets dat ons bij Duurzaamwonen natuurlijk erg aanspreekt. Daarom hebben we voor de sloopwerkzaamheden aan de Beilerstraat in Assen de samenwerking gezocht met Van der Wal Sloopwerken. Zij houden zich al decennia lang bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen en hebben een heldere visie op circulair sloopwerk.

 

De circulaire aanpak komt bij de Beilerstraat tot uiting in het volgende:

  • Stalen balken, liggers en wand- en dakbeplating worden gedemonteerd en beschikbaar gesteld als 2e hands bouwmaterialen.
  • Gevelmetselwerk word gebroken tot menggranulaat voor de weg- en waterbouw
  • Betonpuin van de vloer en fundering word beschikbaar gesteld voor de betonindustrie waarbij het gebroken tot grondstoffen voor nieuw beton.
  • Dakbedekking word beschikbaar gesteld voor recycling waarbij het word gerecycled tot nieuwe dakbedekking en voor grondstoffen voor de asfalt industrie.
  • Houten kozijnen en binnendeuren worden beschikbaar gesteld als 2e hands bouwmaterialen

 

Tijdens de demontage van het pand wordt voor ca. 97% aan materialen gescheiden bij de bron om vervolgens circulair en duurzaam weer toegepast of verwerkt te worden, in welke vorm dan ook

Door circulair te werken vanaf de sloop kunnen zowel Duurzaamwonen als Van der Wal gezamenlijk met opdrachtgevers en partners de materiaalketens sluiten en werken aan een betere leefomgeving voor jong en oud.