Duurzaam ontwerpen met onze architect

Bij Duurzaamwonen hebben we onze eigen architect, Gertjan Buist. Zowel voor particuliere als zakelijke opdrachtgevers is Gertjan beschikbaar tijdens het ontwerpproces. Zijn visie op architectuur en duurzaamheid is helder: “Architectuur maak je samen”.

 

Gertjan: “Als architect smeed ik graag de dromen en  wensen van  verschillende partijen (opdrachtgever, gemeente, aannemer, fabrikant) samen tot 1 geheel. Ik luister, onderzoek en coach. Aan de hand van verschillende thema’s maak ik mogelijkheden inzichtelijk, zodat er gekozen kan worden. Zo ontstaat een ontwerp, die de resultante is van alle wensen, regels en (on)mogelijkheden.

Het is mijn passie gebouwen deze sequentie van ruimten overzichtelijk te organiseren, te voorzien van duidelijke overgangen en helder bepaalde ruimten. Architectuur is voor mij meer dan het gebouw alleen. De tuin hoort bij het huis, het huis staat in de straat, de straat bevindt zich in de wijk. Alle onderdelen lopen soepel in elkaar over. In mijn ontwerpen hebben oriëntatie, bezonning en routing een grote invloed op het ontwerp.

Als architect ben ik geoefend in het ontwerpen van diverse stijlen, landschappelijk, traditioneel, maar ook jaren ’30 stijl. Mijn eigen stijl kenmerkt zich door een moderne en zakelijke vormgeving. Nederlandse architectuur uit de jaren 70 en het functionalisme vormen een inspiratiebron voor mij. Ik heb een voorkeur voor pragmatische, tijdloze en ingetogen architectuur.

Zonder te bouwen voor mij geen architectuur. De ideeën laat ik graag zien met schetsen en 3d-modellen. Deze vormen een rode draad voor de verdere bouwkundige uitwerking. Het is mijn doel om gebouwen te realiseren. Voor mij is een realistisch gebouw technisch haalbaar, is ze juridisch haalbaar en past het gebouw binnen het budget.”

 

Wilt u een duurzaam huis bouwen en weten wat Duurzaamwonen en Gertjan Buist voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op, info@duurzaamwonen.nl.