Wat is duurzaam?

Duurzaam Wonen

Duurzaam is zo’n veelgebruikt woord geworden dat we soms niet meer precies weten wat het omvat. Want, wat is nu eigenlijk duurzaam? Automatisch denken we aan gebruik van natuurlijke materialen en het verminderen van de uitstoot van gevaarlijke stoffen. In de bouw wordt duurzaam wonen vooral in één adem genoemd met een lage energierekening.

 

Duurzaam betekent continu keuzes maken die op lange termijn de beste uitkomst bieden voor mens en natuur. Daarom is het niet alleen belangrijk om te kijken naar de belasting tijdens het bouwen, maar ook naar de houdbaarheid van de woning en het wooncomfort. Dat kan op allerlei niveaus en Duurzaamwonen is daarin specialist. Wij realiseren woningen die de hoogste mate van duurzaamheid nastreven, binnen de mogelijkheden van budget en ontwerp. Vanwege onze integrale aanpak, met onder andere een eigen architect, zijn we in staat om het best mogelijke oplossing te leveren en het gehele proces daar omheen, in eigen beheer, te borgen. Zijn jullie aan het oriënteren voor een nieuwe woning en spreekt duurzaam bouwen jullie aan? We vertellen er graag meer over.

Waardevermeerdering door materiaalkeuze

Het gebruik van recyclebare materialen vermindert de CO2 uitstoot en dat is positief. Het vernietigen van afval is een zeer milieubelastend proces. Duurzaamwonen is kritisch op het gebruik van materialen. Daar zijn we uniek in. Ook wanneer we geen gebruik maken van recyclebare materialen, maken we altijd een zorgvuldige afweging. 

Onze focus ligt daarbij op het kiezen van materialen die de levensduur van de woning verlengen en daardoor de waarde van de woning vermeerderen. Een goede investering dus. We denken bovendien niet alleen om de materialen die we gebruiken voor de woning, maar zijn ook kritisch op het afval dat we produceren tijdens het bouwen en de gereedschappen die we gebruiken.

Betere isolatie, minder energie

Een betere isolatie van de woning biedt alleen maar voordelen en is daarom ook steeds meer de norm. Door een huis goed te isoleren, is verwarming van de woning (door middel van gas of elektriciteit) in mindere mate nodig. Voor nieuwe huizen geldt hiervoor inmiddels een wettelijke norm. Bij Duurzaamwonen gaan we hierin een stuk verder. We lopen voorop in onze kennis met betrekking tot energieverbruik. Dankzij innovatie installaties en advies over de juiste investeringen, zorgen we er samen voor dat jullie woning altijd beter scoort dan de wettelijke standaard.

 

Er is veel mogelijk: van energieneutraal tot nul op de meter. Willen jullie hier meer over weten? Neem dan gerust ​contact ​met ons op.

Nu al weten wat jullie woonlasten zijn? Met onze unieke woonscan maken we direct inzichtelijk wat er mogelijk is.

Kwaliteit en leefbaarheid

Een duurzame woning betekent ook dat er langdurig gezond en veilig gewoond kan worden. Daarom is het belangrijk dat keuzes in het ontwerp passen bij het gewenste wooncomfort en toekomstige ontwikkelingen. Door de juiste balans tussen bouwmaterialen, installaties, isolatie en ventilatie zijn we in staat om woningen op te leveren met een fijn leefklimaat waar het prettig wonen is en blijft. Om er zeker van te zijn dat jullie woning aansluit bij jullie wensen, nu én in de toekomst, doorlopen we 8​ stappen​ ​die de realisatie van jullie woning overzichtelijk houdt.

Duurzaamwonen; achter de schermen

Om duurzaam te bouwen moet niet alleen jullie woning duurzaam worden gerealiseerd. We vinden het ook belangrijk dat wij, als ontwikkelaar, achter de schermen bijdragen aan duurzaamheid. Dat doen we op diverse manieren, we gaan zorgvuldig om met afval, water en energie en als erkend leerbedrijf geven we jong talent de kans om zich te ontwikkelen en borgen we onze kennis. Daarmee dragen we bij aan maar liefst 8 van de 17 geformuleerde s​ustainable development goals​ voor een betere wereld in 2030. Duurzaam betekent transparant zijn. Daarom vertellen we graag meer over onze organisatie: waar we voor staan en hoe we te werk gaan.

Deze mensen gingen je voor; lees hier hun verhalen