Bouwmanagement

Duurzaam wonen door verbouwen of nieuwbouw

DuurzaamBouwmanagement.nl helpt u met uw vragen over duurzaam wonen. Dit doen we door te kijken naar de passende oplossing voor uw wensen. Hierbij kijken we niet alleen naar het besparen van energie, maar ook naar de toekomstbestendigheid van uw wens, de materialen en de impact van het bouwproces.

DuurzaamBouwmanagement.nl is een multidiscliplinair adviesbureau die alle disciplines in de bouw met elkaar verbindt. Samen met onze partners hebben wij onze roots in ontwerpen, uitwerken, voorbereiden, uitvoering, projectontwikkeling alsook de beheerfase. Wij kunnen u ontzorgen van eerste idee tot verkoop en onderhoud.

Woonscan

Wanneer u een woning laat bouwen, is het soms moeilijk over te brengen wat u nu allemaal wilt, nodig heeft en wat binnen uw budget past. Daarom nemen we u tijdens het hele project bij de hand, brengen we uw behoeften in beeld en helpen we u om alle keuzes overzichtelijk op een rij te zetten.

Woonscan - afbeelding
Blowerdoortest - afbeelding

Blowerdoortest

Wij brengen uw project of case visueel in beeld met behulp van GPR-gebouw. Duurzaam bouwen vraagt om inzicht in duurzaamheid. De heldere opzet van GPR-Gebouw is hiervoor ideaal. Via rapportcijfers ziet u in een oogopslag hoe uw gebouw, project of plan presteert.

Bouwtechnische keuring

Heeft u na lang zoeken eindelijk de woning gevonden die geheel aan uw wensen voldoet? Laat dan, alvorens u overgaat tot aankoop, altijd een bouwtechnische keuring uitvoeren. Met zo’n keuring voorkomt u onaangename verrassingen zoals asbest, verzakkingen in de constructie en andere mankementen.

Bouwtechnische keuring - afbeelding
Energielabel - afbeelding

Energielabel

Vanaf 1 januari 2008 zijn huiseigenaren bij de verkoop of verhuur van een woning verplicht een energie index of een energie label aan de nieuwe eigenaar of huurder te overhandigen. Deze regeling is onderdeel van Europese afspraken en het landelijke klimaatbeleid en geldt voor alle bestaande woningen ouder dan tien jaar.

Maatwerkadvies

Of we nu ’s ochtends een kop koffie zetten of in de winter ons huis willen verwarmen; het gaat vaak ongemerkt, maar we houden ons allemaal dagelijks bezig met energie. Pas aan het eind van het jaar, als we de energierekening krijgen, realiseren we ons wat het allemaal kost. Wij helpen u graag met besparen op energie.

Maatwerkadvies - afbeelding
Onderhoudsplan - afbeelding

Onderhoudsplan

Vanaf januari 2018 is een VvE verplicht om jaarlijks een minimumbedrag te reserveren voor onderhoud en herstel van het gebouw. De hoogte van het te reserveren bedrag wordt vastgesteld op basis van een meerjaren onderhoudsplan (MJOP), of is 0,5% van de herbouwwaarde van het appartementencomplex.

Thermografie

Om woningen en/of gebouwen energiezuiniger te maken willen wij het warmteverlies minimaliseren. Dat wil zeggen dat wij zo weinig mogelijk plekken in de buitenschil van de woning en of het gebouw willen hebben waar de isolatie niet of niet goed aanwezig is.

Thermografie - afbeelding
Energiezuinigeid - afbeelding

Energiezuinigeid

Duurzaam bouwen is meer dan energiezuinigheid. Duurzame woningen en gebouwen zijn gezonder voor bewoners en gebruikers. Daarnaast zijn ze de woningen energiezuiniger en beter voor het milieu in tegenstelling tot traditionele woningen. Bovendien wordt met duurzaam bouwen ook bespaart op grondstoffen.

Nieuwsbrief sign-up

Ik geef Duurzaamwonen toestemming om mij te informeren over duurzaam bouwen en wonen