Duurzame tuinen in Gorredijk

De bouw van de vier duurzame eengezinswoningen in Gorredijk is momenteel in volle gang. De woningen worden gebouwd met onze, bijna standaard, eigenschappen zoals Epc 0,0 en zonnepanelen. Bij de eengezinswoningen in Gorredijk draait het echter niet alleen om duurzaamheid van de woningen, ook de tuinen krijgen in dit project de volle aandacht.

 

Hiervoor werken wij samen met de Donker Groep. Dit is een landelijk werkend groenbedrijf dat zich richt op een duurzame toekomst. Hun ambitie is om in 2035 volledig circulair te opereren. Samen met de Donker Groep maken we de buitenruimtes bij de woningen in Gorredijk zo toekomstbestendig en duurzaam mogelijk, zonder de functie van de buitenruimte uit het oog te verliezen. Binnenkort is hier met de kopers een bijeenkomst over. Daar zullen we met name op het thema waterberging ingaan. Wat zijn de manieren om regenwater te verwerken, zowel als collectief en als individueel. Lees meer over de Donker Groep op hun website.

 

Wil je verder lezen wat wij verstaan onder Duurzaam wonen? Klik dan hier en kom meer te weten over wat we bij Duurzaamwonen verstaan onder Duurzaam.