EPA

EPA

EPA, of het Energie Prestatie Advies, geeft inzicht in de energiezuinigheid van je woning (of een ander gebouw). Aan de hand van een EPA wordt een huis voorzien van een Energielabel. Daarnaast kun je aan de hand van dit advies verbetermaatregelen nemen om de energiezuinigheid van je woning te verbeteren.

 

Energielabel

Sinds 2009 is het bij de aan- of verkoop van een woning verplicht een Energielabel te overhandigen. Dit label laat in één oogopslag zien hoe energiezuinig een woning is. Een energielabel is verkrijgbaar in gradaties van A t/m G. A staat voor een extreem energiezuinig pand en G voor een energieverspillend gebouw. Uiteraard heeft dit label invloed op de waarde van een huis.

 

Energie Prestatie Advies laten uitvoeren

Wil je de waarde van je huis verhogen en de energielasten per maand verlagen? Laat dan met een EPA in kaart brengen hoe je de energieprestaties van je huis kunt verbeteren. Bij een EPA komt één van onze gecertificeerde adviseurs het huis analyseren. De isolatie wordt beoordeeld en de afmetingen van muren, dak en de ramen worden opgemeten. Uiteindelijk ontvang je een duidelijk rapport met daarin alle mogelijke maatregelen om energie te besparen (en het Energielabel op te waarderen). Misschien is het zinvol om spouwmuurisolatie aan te brengen, de deur te vervangen door een isolerende buitendeur of een zonneboiler te installeren. Bij elke maatregel wordt aangegeven wat de investeringskosten zijn en wat het aan besparing oplevert.

 

Waarde van een Energie Prestatie Advies

Na een EPA keuring weet je dus precies wat de mogelijkheden zijn om duurzaam te verbouwen. Daarnaast krijg je inzicht in de kosten, baten en terugverdientijd van de bouwkundige en installatietechnische verbeteringen. Je krijgt ook te zien wat dit oplevert voor het milieu: wat is de CO2-reductie als je bijvoorbeeld triple glas laat aanbrengen? Ten slotte verstrekt het rapport de benodigde technische gegevens voor een offerteaanvraag. Al met al heb je een waardevolle tool in handen om je woning te verbouwen tot een energiezuiniger huis!

 

Wil je naar aanleiding van een EPA de energiewaarde verbeteren? Neem dan een gespecialiseerd bouw- of installatiebedrijf in de arm. Dankzij onze samenwerking met duurzame bedrijven in de bouwsector kunnen we je eenvoudig in contact brengen met vakmensen uit je regio!

Meer informatie over
dit project ontvangen?