Zelf jouw duurzame woning realiseren

Jouw duurzame droom realiseren

Zelf je duurzame woning realiseren betekent, zelf een actieve bijdrage leveren aan een betere wereld. Je bepaalt namelijk zelf welke duurzame maatregelen je wilt toepassen en welke materialen je gebruikt, daarnaast heb je zelf grip op het budget.

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, helpen we je opweg met onze woonscan. Hieruit blijkt al snel welk van onze concepten het beste bij je past. Afhankelijk van dit concept doorlopen wij samen met jou een aantal stappen, om te zorgen dat de woning aan jouw wensen voldoet. Dit zijn wensen op het gebied van comfort en levensstijl, maar bijvoorbeeld ook wensen met betrekking tot de hoeveelheid CO2 uitstoot die de woning kan besparen.

 

Werkwijze stappenplan

Onze werkwijze is simpel en transparant. Voor verduurzaming en nieuwbouw hebben we een dienstenpakket die je in zijn geheel of in losse onderdelen af kan nemen.

Afhankelijk van het woningconcept bieden wij een dienstenpakket, dit pakket kan in zijn geheel of in losse onderdelen worden afgenomen. Het totaalpakket bestaat uit acht verschillende stappen, waarbij je dus zelf bepaalt welke je wel en welke je niet nodig hebt.
Belangrijk voor jou om te weten: Wij zorgen altijd dat ook de niet-zichtbare details goed worden uitgevoerd en dat de planning wordt behaald.

Stap 1: Vrijblijvende woonscan

Samen met jou beoordelen we in hoofdlijnen de mogelijkheden en jouw woonwensen. Na een gezamenlijk gesprek maken wij een plan van aanpak die voor jou op maat wordt gemaakt.

Stap 2: conceptfase

Wij verwerken jouw ideeën tot een bepaling van alle ruimtes. Hier worden al je woonwensen in meegenomen, zoals duurzaamheid en budget. Wanneer je tevreden bent met deze bepaling gaan wij aan de slag met het ontwerp.

Woonscan

Stap 3: details en budget

In deze fase wordt er verder ingegaan op de details. Jouw woonwensen worden concreter op papier gezet, budgetten worden scherper en al je duurzaamheidswensen worden helder. Tijdens deze fase kan je al je wensen nog prima bijsturen. Uiteraard denken we ook in deze fase graag met je mee zodat je optimaal woonplezier gaat hebben in jouw toekomstige woning.

Stap 4: definitief plan

In deze fase wordt het tijd om de dromen te vertalen naar een echt compleet plan. Een plan waarbij wij alles nog eens goed doornemen en de details en prijzen volledig worden uitgewerkt.

Stap 5: vergunningen

Wij maken de berekeningen, tekeningen en onderzoeken gereed voor het indienen van de benodigde vergunningen. Ook zorgen wij dat deze correct ingediend worden bij de juiste instellingen.

Stap 6: overeenkomst

Stap 6 is een belangrijke. Hierin komt namelijk een overeenkomst tussen alle partijen tot stand waarin alle gemaakte afspraken en details van je woning worden uitgewerkt. DuurzaamWonen stelt deze overeenkomst op. Daarnaast zoeken wij een aannemer die bij je project past. Door alles zorgvuldig vast te leggen zorgen we dat risico’s geminimaliseerd worden.

Wytgaard

Stap 7: uitvoering

In deze fase gaan we beginnen met het uitvoeren van de werkzaamheden zoals ze in de overeenkomst zijn vastgelegd. Jouw droom begint werkelijkheid te worden! Indien nodig doen wij de nodige praktijktesten op het gebied van warmteverlies, geluid en luchtdichtheid.

Stap 8: nazorg

Jouw droomhuis is gerealiseerd en staat als een … huis! Samen met jou evalueren we de woning en controleren we of alles naar wens en afspraak is.