Zelf jouw duurzame woning realiseren

Jouw duurzame droom realiseren

Zelf je duurzame woning realiseren betekent zelf een actieve bijdrage leveren aan een betere wereld. Je bepaalt namelijk zelf welke duurzame maatregelen je wilt toepassen, welke materialen je gebruikt en je heeft zelf grip op het budget. DuurzaamWonen staat je graag bij om jouw duurzame droom te realiseren.

 

 

 

Duurzaam bouwen

Duurzaamheid is meer dan energiebesparing alleen. Het gaat ook om materiaalgebruik, toekomstwaarde, co2 besparing, comfort en impact op de omgeving. Wij helpen je bij het maken van de juiste keuzes, die niet alleen duurzaam zijn, maar ook het beste bij je levensstijl passen. Zo komen wij samen met jou tot het optimale resultaat.

Zelf nieuw bouwen

Heb je plannen om een duurzame woning op een eigen kavel te bouwen? Dan zijn we je graag van dienst. DuurzaamWonen biedt een volledig pakket van diensten en producten die je in staat stellen zelf jouw droomwoning te realiseren. De combinatie van jouw duurzame woning en de juiste kavel is essentieel. Met behulp van een woonscan kijken we graag met je naar de mogelijkheden.

Werkwijze

Onze werkwijze is simpel en transparant. Voor verduurzaming en nieuwbouw hebben we een dienstenpakket die je in zijn geheel of in losse onderdelen af kan nemen. Het totaalpakket bestaat uit acht verschillende stappen. Je bepaalt zelf wat je wel of niet nodig hebt. Belangrijk voor jou om te weten: wij zorgen altijd dat ook de niet-zichtbare details goed uitgevoerd worden en dat de planning wordt behaald.

Stap 1: de woonscan

Samen met jou beoordelen we in hoofdlijnen de mogelijkheden en jouw woonwensen. Na een gezamenlijk gesprek maken wij een plan van aanpak die voor jou op maat wordt gemaakt.

Stap 2: conceptfase

Wij verwerken jouw ideeën tot een bepaling van alle ruimtes. Hier worden al je woonwensen in meegenomen, zoals duurzaamheid en budget. Wanneer je tevreden bent met deze bepaling gaan wij aan de slag met het ontwerp.

Stap 3: details en budget

In deze fase wordt er verder ingegaan op de details. Jouw woonwensen worden concreter op papier gezet, budgetten worden scherper en al je duurzaamheidswensen worden helder. Tijdens deze fase kan je al je wensen nog prima bijsturen. Uiteraard denken we ook in deze fase graag met je mee zodat je optimaal woonplezier gaat hebben in jouw toekomstige woning.

Stap 4: definitief plan

In deze fase wordt het tijd om de dromen te vertalen naar een echt compleet plan. Een plan waarbij wij alles nog eens goed doornemen en de details en prijzen volledig worden uitgewerkt.

Stap 5: vergunningen

Wij maken de berekeningen, tekeningen en onderzoeken gereed voor het indienen van de benodigde vergunningen. Ook zorgen wij dat deze correct ingediend worden bij de juiste instellingen.

Stap 6: overeenkomst

Stap 6 is een belangrijke. Hierin komt namelijk een overeenkomst tussen alle partijen tot stand waarin alle gemaakte afspraken en details van je woning worden uitgewerkt. DuurzaamWonen stelt deze overeenkomst op. Daarnaast zoeken wij een aannemer die bij je project past. Door alles zorgvuldig vast te leggen zorgen we dat risico’s geminimaliseerd worden.

Stap 7: uitvoering

In deze fase gaan we beginnen met het uitvoeren van de werkzaamheden zoals ze in de overeenkomst zijn vastgelegd. Jouw droom begint werkelijkheid te worden! Indien nodig doen wij de nodige praktijktesten op het gebied van warmteverlies, geluid en luchtdichtheid.

foto 7

Stap 8: nazorg

Jouw droomhuis is gerealiseerd en staat als een … huis! Samen met jou evalueren we de woning en controleren we of alles naar wens en afspraak is.