Zelf uw duurzame woning realiseren

Uw duurzame droom realiseren

Zelf uw duurzame woning realiseren betekent zelf een actieve bijdrage leveren aan een betere wereld. U bepaalt namelijk zelf welke duurzame maatregelen u wilt toepassen, welke materialen u gebruikt en u heeft zelf grip op het budget. DuurzaamWonen staat u graag bij om uw duurzame droom te realiseren.

 

 

 

Duurzaam bouwen

Duurzaamheid is meer dan energiebesparing alleen. Het gaat ook om materiaalgebruik, toekomstwaarde, co2 besparing, comfort en impact op de omgeving. Wij helpen u bij het maken van de juiste keuzes, die niet alleen duurzaam zijn, maar ook het beste bij uw levensstijl passen. Zo komen wij samen met u tot het optimale resultaat.

Zelf nieuw bouwen

Heeft u plannen om een duurzame woning op een eigen kavel te bouwen? Dan zijn we u graag van dienst. DuurzaamWonen biedt een volledig pakket van diensten en producten die u in staat stellen zelf uw droomwoning te realiseren. De combinatie van uw duurzame woning en de juiste kavel is essentieel. Met behulp van een woonscan kijken we graag met u naar de mogelijkheden.

Werkwijze

Onze werkwijze is simpel en transparant. Voor verduurzaming en nieuwbouw hebben we een dienstenpakket die u in zijn geheel of in losse onderdelen af kunt nemen. Het totaalpakket bestaat uit acht verschillende stappen. U bepaalt zelf wat u wel of niet nodig heeft. Belangrijk voor u om te weten: wij zorgen altijd dat ook de niet-zichtbare details goed uitgevoerd worden en dat de planning wordt behaald.

Stap 1: de woonscan

Samen met u beoordelen we in hoofdlijnen de mogelijkheden en uw woonwensen. Na een gezamenlijk gesprek maken wij een plan van aanpak die voor u op maat wordt gemaakt.

Stap 2: conceptfase

Wij verwerken uw idee├źn tot een bepaling van alle ruimtes. Hier worden al uw woonwensen in meegenomen, zoals duurzaamheid en budget. Wanneer u tevreden bent met deze bepaling gaan wij aan de slag met het ontwerp.

Stap 3: details en budget

In deze fase wordt er verder ingegaan op de details. Uw woonwensen worden concreter op papier gezet, budgetten worden scherper en al uw duurzaamheidswensen worden helder. Tijdens deze fase kunt u al uw wensen nog prima bijsturen. Uiteraard denken we ook in deze fase graag met u mee zodat u optimaal woonplezier gaat hebben in uw toekomstige woning.

Stap 4: definitief plan

In deze fase wordt het tijd om de dromen te vertalen naar een echt compleet plan. Een plan waarbij wij alles nog eens goed doornemen en de details en prijzen volledig worden uitgewerkt.

Stap 5: vergunningen

Wij maken de berekeningen, tekeningen en onderzoeken gereed voor het indienen van de benodigde vergunningen. Ook zorgen wij dat deze correct ingediend worden bij de juiste instellingen.

Stap 6: overeenkomst

Stap 6 is een belangrijke. Hierin komt namelijk een overeenkomst tussen alle partijen tot stand waarin alle gemaakte afspraken en details van uw woning worden uitgewerkt. DuurzaamWonen stelt deze overeenkomst op. Daarnaast zoeken wij een aannemer die bij uw project past. Door alles zorgvuldig vast te leggen zorgen we dat risico’s geminimaliseerd worden.

Stap 7: uitvoering

In deze fase gaan we beginnen met het uitvoeren van de werkzaamheden zoals ze in de overeenkomst zijn vastgelegd. Uw droom begint werkelijkheid te worden! Indien nodig doen wij de nodige praktijktesten op het gebied van warmteverlies, geluid en luchtdichtheid.

foto 7

Stap 8: nazorg

Uw droomhuis is gerealiseerd en staat als een … huis! Samen met u evalueren we de woning en controleren we of alles naar wens en afspraak is.