Kazerne Assen is klaar voor een nieuwe toekomst

Nabij het Asserbos en aan de groene Beilerstraat ligt het voormalige Asser marechaussee complex. Dit complex is in 1938 gebouwd en later in de jaren ’70 flink verbouwd en deels gesloopt. Wij hebben als Duurzaamwonen ons de ontwerpopgave gesteld om, met moderne middelen, het resterende deel van het complex en dit stedenbouwkundige ensemble weer in ere te herstellen.

 

Het krachtige gebouw uit de jaren ’30 wordt volledig gerestyled tot modern wooncomplex. Daarbij blijven karakteristieke elementen zoveel mogelijk behouden, maar staan wooncomfort en duurzaamheid voorop. Voor een goed wooncomfort en zuinig energiegebruik worden de installaties vervangen volgens de huidige normen en wordt het gebouw grondig geïsoleerd. Zo is de kazerne klaar voor de toekomst.

 

Eén van de specialismen van Duurzaamwonen is de transformatie van bestaande complexen naar een nieuwe bestemming. Daarom past dit project erg goed bij Duurzaamwonen.  Het marechausseekantoor wordt geüpgraded naar een nieuwe functie en wordt aangepast aan de wensen van de huidige tijd. Hiermee is het bestaansrecht van het monumentale complex weer voor een lange duur gewaarborgd en worden grondstoffen en energie zo min mogelijk verspild. Dat is Duurzaamwonen. Klik hier en lees meer over dit project.

Klik hier voor ons complete nieuwsoverzicht