Het nieuwe centrumplan van Gytsjerk

In Gytsjerk is een heel nieuw centrumplan uitgevoerd met als resultaat een nieuw centrum die past bij de behoefte van nu.

Gytsjerk beschikt over een uitgebreid aanbod aan voorzieningen en is het een gewilde woongemeente. Het dorp is de laatste tientallen jaren explosief gegroeid. Daarom was er behoefte aan een herindeling van het centrumplan. Er moesten ruime winkels komen, woonruimte en ook genoeg plek op te parkeren. DuurzaamWonen.nl is op deze behoefte ingesprongen.

Fase 1

In 2016 zijn we daarom begonnen met het bouwen van het nieuwe centrum die inspeelt op de behoeften van nu, hierna is het voormalig centrum gesloopt. Het centrumplan biedt mogelijkheden voor meer woningbouw en commerciële ruimtes in combinatie met wonen. In het nieuwe winkelcentrum in Gytsjerk hebben nu een Albert Heijn, een bakker, een pizzeria en een slijterij hun intrek genomen. Boven de winkels zijn vier complete woningen gebouwd. Deze woningen zijn op dit moment allemaal verhuurd.

Fase 1 staat nu. Binnenkort beginnen we met Fase 2 opvolgend door fase 3.

 

Fase 2

In fase 2 worden er vijf rijwoningen gebouwd die bestemd zijn voor de huur. Deze woningen worden opgeleverd in 2018. De woningen zijn verassend ruim en hebben een diepe achtertuin. Daarnaast worden er nog vier 2-1 kapwoningen gebouwd. De woningen zijn bestemd voor de verkoop. De woningen zijn al erg compleet en komen met een uitgebreide optielijst zodat de woning aangepast kan worden naar de wensen van de toekomstige bewoner.

Daarnaast zal er nog een klein complex worden gebouwd met zes woonstudio’s en met op de begane grond commerciële ruimtes.

 

Fase 3

In fase drie worden er nog verschillende winkelruimtes gebouwd.

Veel leef en winkel ruimte
Veel daglicht
Duurzaam