Interzorg

Interzorg en DuurzaamWonen.nl slaan de handen ineen om een nieuw pand te realiseren in Assen. Met deze duurzame panden wil Interzorg een nog duurzamere weg in slaan. Naar verwachting zal het eerste pand medio 2019 worden opgeleverd.

 

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord

Interzorg wil een nog duurzamere weg inslaan. Dit willen zij onder andere doen met behulp van een duurzame huisvesting waar in alle behoeften voorzien kunnen worden. DuurzaamWonen.nl is hier een uitermate geschikte partij voor. Wij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daardoor kunnen wij ook mee denken om de plannen duurzaam te vertalen of mee denken hoe zaken nog duurzamer kunnen.

 

Oplossingen

Zo is het bijvoorbeeld erg duurzaam om veel gebruikte faciliteiten in één gebouw onder te brengen. Daarom wordt de wasserij in het zelfde pand onder gebracht wat brandstof bespaard. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van allerlei nieuwe en gevestigde duurzame oplossingen, zoals een groen dak, zonnepanelen en het hergebruiken van restwarmte.

 

Bestaande bouw en nieuwbouw

In dit project zal bestaande bouw en nieuwbouw samengevoegd worden voor een optimaal resultaat. Het nieuwe zorgcentrum wordt achter een gezichtsbepalend historisch pand geplaatst. Daarnaast wordt het historisch pand getransformeerd naar woonruimtes. Het ontwerp van de nieuwbouwappartementen is aangepast zodat het karakter van het historisch pand wordt versterkt.

 

Planning

Er wordt zo snel als mogelijk een bouwvergunning aan gevraagd. Wanneer alles gaat zoals gepland, wordt er in 2018 gestart met de bouw en is het gebouw medio 2019 klaar om bewoont te worden en om in gewerkt te worden.