Klanderij in Leeuwarden

Herbestemming kantoorpand

Het samenwerkingsverband DuurzaamWonen.nl zag in 2014 een grote uitdaging om De Klanderij een nieuw en duurzaam leven in te blazen. 

 

Het project De Klanderij heeft een herbestemmingssubsidie gekregen van de provincie Fryslân voor de verbouwing van een kantoorpand naar een pand met woonfunctie. Deze subsidieregeling is onderdeel van Wurkje mei Fryslân. Zo heeft het project bij de en de onderaannemers geleidt tot diverse opleidingsplaatsen. Vanuit de Gemeente Leeuwarden is alles in het werk gesteld om vereiste procedures zo snel mogelijk te laten verlopen. In samenwerking met diverse regionale bouwspecialisten is het gelukt om De Klanderij binnen een jaar duurzaam te transformeren tot een eigentijds appartementencomplex met 50 studio’s.  

 

Een pand voor de volgende generatie  
De energievoorziening van het CO2 neutrale pand is grotendeels zelfvoorzienend en wordt onder andere opgewekt middels zonnepanelen, aangevuld met groene stroom. Daarbij voorziet het pand in een bijzonder veilige woonomgeving voor jonge mensen. Zo zijn er extra investeringen gedaan op het gebied van veiligheid en domotica voor de starter op de Leeuwarder woningmarkt. De Klanderij staat voor comfortabel, duurzaam wonen, zowel vanuit maatschappelijkebetrokkenheid als met een toekomstgerichte visie. Al met al een pand voor de volgende generatie! 

Foto’s van De Klanderij

Duurzame kenmerken De Klanderij:

  • De energievoorziening van het CO2 neutrale pand is grotendeels zelfvoorzienend en wordt onder andere opgewekt door zonnepanelen, aangevuld met groene stroom.
  • Daarbij voorziet het pand in een bijzonder veilige woonomgeving voor jonge mensen.

Heeft u een herbestemmingsproject? Of wilt u meer weten wat Duurzaamwonen op dit gebied kan betekenen? Neem dan contact met ons op.