Nieuwbouw winkelcentrum Gytsjerk

Nieuwbouw winkelcentrum Gytsjerk

Gytsjerk beschikt over een uitgebreid aanbod aan voorzieningen en is het een gewilde woongemeente. Het dorp is de laatste tientallen jaren explosief gegroeid. Daarom was er behoefte aan een herindeling van het centrumplan. Er moesten ruime winkels komen, woonruimte en ook genoeg plek op te parkeren. DuurzaamWonen.nl is op deze behoefte ingesprongen.  

 

n 2016 zijn we daarom begonnen met het bouwen van het nieuwe centrum die inspeelt op de behoeften van nu, hierna is het voormalig centrum gesloopt. Het centrumplan biedt mogelijkheden voor meer woningbouw en commerciële ruimtes in combinatie met wonen. In het nieuwe winkelcentrum in Gytsjerk hebben nu een Albert Heijn, een bakker, een pizzeria en een slijterij hun intrek genomen. Boven de winkels zijn vier complete woningen gebouwd. Deze woningen zijn op dit moment allemaal verhuurd.  

De gebouwen zijn duurzaam gebouwd. De gevels zijn groot met veel ramen. Dit zorgt ervoor dat er veel natuurlijk daglicht binnenkomt en de ruimte op een natuurlijke manier verwarmd wordt. 

 

Architect: Adema Architecten
Realisatie: Kolthof Bouwbedrijf

Oplevering: medio november 2016

Nieuwbouw winkelcentrum Gytsjerk

Over Duurzaamwonen.nl

Duurzaam bouwen waardoor toekomstbestendige woningen te realiseren én betaalbaar zijn. Dat vinden we bij Duurzaamwonen belangrijk. We bouwen op integrale wijze aan duurzame woningen met een gedreven team bestaande uit eigen engineers, tekenaars en een architect. Samen moeten we innoveren om de groeiende vraag naar grondstoffen in balans te brengen met wat de planeet te bieden heeft. Daarom vinden wij circulariteit, innoverend ontwikkelen en realiseren van duurzame woonomgevingen belangrijk. Het geven van meerwaarde op de lange termijn. Met al onze samenwerkende partners realiseren we duurzame nieuwbouwprojecten en verduurzamen bestaande bouw.

 

De ambitie van Duurzaamwonen is om samen met onze partners 100% circulair te bouwen in 2040. In onze werkzaamheden:

  • Kijken we verder dan alleen materialen.
  • Werken we hierin samen met onze partners.
  • Zodat we alle schakels activeren om circulair te werken.
  • En werken toe naar betaalbare, herhaalbare en opschaalbare oplossingen.
  • Zo leren we om samen circulair te bouwen en leven.
  • Zodat we de wereld in goede staat achterlaten voor de komende generaties.