Duurzamer wonen

Duurzaam wonen door verbouwen

Met slimme oplossingen kun je een woning, school of bedrijfspand een heel stuk duurzamer maken.

Het verduurzamen van bestaande panden is bovendien goedkoper en minder milieubelastend dan nieuwbouw, terwijl het enorme energiebesparing kan opleveren. Duurzaam wonen door verbouwen is dus zeker de moeite waard, zowel voor particulieren als woningcorporaties.

 

Lees meer

 

Mogelijkheden van verduurzaming

Hieronder laten we zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van verduurzaming. Met een adviesrapport op maat kunnen we voor jouw situatie concreet laten zien wat er mogelijk is, wat het kost en welk rendement het oplevert. Overigens kun je voor veel duurzame aanpassingen subsidie ontvangen. Ook hierover kunnen wij je informeren!

Triple beglazing

Met driedubbel glas verhoog je de isolatie van je woning enorm. Helemaal in combinatie met hoog isolerende kunststof kozijnen. Bijkomend voordeel van kunststof kozijnen is dat je ze niet hoeft te onderhouden, alleen schoon te maken.

Triple beglazing - afbeelding
Meetapparatuur - afbeelding

Meetapparatuur

Energie besparen begint met bewustwording van het gebruik. Met speciale meetapparatuur krijg je direct inzicht in het verbruik bij je thuis, zodat je passende maatregelen kunt nemen.

Ventilatiesysteem

Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW) is een eenvoudige methode om te besparen op energiekosten. Bij een goed functionerend systeem in een geïsoleerde woning loopt die besparing op tot 10%. Bij een WTW ventilatiesysteem wordt de warmte van de afgevoerde lucht door de warmtewisselaar overgebracht op de toegevoerde
lucht.

Ventilatiesysteem - afbeelding
Laadpalen - afbeelding

Laadpalen

Renoveren is een goede manier om panden energiezuiniger, gezonder en comfortabeler te maken. Denk bijvoorbeeld aan betere ventilatie, isolatie en het oplossen van vochtproblemen. Daarnaast is renovatie vaak duurzamer, goedkoper en minder schadelijk voor het milieu dan sloop- en nieuwbouw.

Warmtepomp

Met een warmtepomp en vloerverwarming die werkt op lage temperatuur, kun je op duurzame wijze je huis verwarmen en koelen. Een warmtepomp haalt warmte (energie) uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt daar een bruikbare temperatuur van. Een lucht-water warmtepomp heeft als groot voordeel dat hiervoor geen grondboring noodzakelijk

Warmtepomp - afbeelding
Vloerverwarming - afbeelding

Vloerverwarming

Vloerverwarming is de meest efficiënte manier om een huis te verwarmen (en in combinatie met een warmtepomp te koelen). Is je huis goed geïsoleerd, dan heb je geen aanvullende verwarming of radiatoren nodig. Omdat vloerverwarming een veel groter stralingsoppervlak heeft, is er minder energie nodig om het huis te verwarmen.

Zonneboiler

Met een zonneboiler kun je op duurzame wijze de warmwatervoorziening regelen. Via een zonnecollector op het dak wordt warmte opgevangen dat vervolgens via een pomp en leidingen naar het voorraadvat met water wordt gebracht. Met een zonneboiler bespaar je al snel 50% op je gasverbruik!

Zonneboiler - afbeelding
Zonnepanelen - afbeelding

Zonnepanelen

Met zonnepanelen op het dak kun je 100% groene energie opwekken; helemaal zelf! Behalve
Sommige van deze klussen, zoals het installeren van zonnepanelen, zijn niet zo eenvoudig zelf uit te voeren. Dankzij onze samenwerking met duurzame bouwbedrijven kunnen we je eenvoudig in contact brengen met gespecialiseerde vakmensen uit je regio.

Samenwerking

Sommige van deze klussen, zoals het installeren van zonnepanelen, zijn niet zo eenvoudig zelf uit te voeren. Dankzij onze samenwerking met duurzame samenwerkingspartners kunnen we je eenvoudig in contact brengen met gespecialiseerde vakmensen uit je regio.

Lees meer

 

Subsidies voor duurzaam wonen

Met duurzame maatregelen kun je flink geld besparen. Maar voordat je geld op je energierekening gaat terugverdienen, moet je eerst investeren. Gelukkig zijn er verschillende regelingen voor duurzame investeringen; van landelijke subsidies tot gemeentelijke potjes. Dat biedt meer financiële ruimte voor de verduurzaming van je woning!

 

Lees meer

 

Innovaties in duurzaam wonen

Duurzaam wonen heeft de toekomst. Dat vinden wij niet alleen; ook kennisinstituten, overheden en steeds meer organisaties en bedrijven zijn hiervan overtuigd. Daarom wordt er op het gebied van duurzaam wonen veel geïnnoveerd. Zo wordt duurzaam wonen steeds aantrekkelijker en beter bereikbaar voor iedereen. In ons Duurzaamheidslab kun je hier alles over lezen. Bovendien dragen wij met onze enquête graag een steentje bij aan de innovatie van duurzaam wonen!

 

Lees meer

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vul onderstaand formulier in en wij helpen u verder.

Binnen welke termijn(maanden) wilt u beginnen met verbouwen of verduurzamen?

Kan er al een bouwvergunning worden aangevraagd?

Is het beschikbare budget al definitief?

Ik wil graag meer informatie over een EPA rapport

Ik wil graag meer informatie over een BKP

Ik wil graag meer informatie over ondersteuning van mijn project