Waarom vinden jullie duurzaamheid belangrijk?

Dat is een goede vraag die we graag zouden willen omdraaien. Hoe kunnen we verder leven op deze wereld als we duurzaamheid niet belangrijk vinden?

Voor ons is het natuurlijk onderdeel van het leven en werk om te zorgen dat we voorlopig met elkaar verder kunnen op deze planeet. Het is iets wat elk bedrijf of consument mee zal moeten nemen in zijn of haar beslissingen en zaken welke zij uitvoert. En wees gerust, de geitenwollen sokken zijn bij ons al lang uit de kast. Wij denken heel zakelijk en pragmatisch over duurzaamheid. Het moet namelijk wel degelijk leiden tot een verbetering van het milieu, tot slimmer materiaal gebruik en niet onnodig grondstoffen verspillen. Daarnaast moet het ook financierbaar blijven. Het is dus voornamelijk keuzes maken en dan vooral de juiste volgorde hierin. Dus zorg eerst dat u de vraag gaat beperken, dan gaat kijken hoe u de energievraag met een duurzame bron gaat invullen en als laatste een eventueel restant zo efficiënt mogelijk invult.

En let wel, duurzaamheid gaat verder dan de energievraag alleen. Het gaat ook om ruimtegebruik, toekomstbestendigheid van de woning en/of vastgoed. Welke materialen zijn wel goed om te gebruiken en welke niet?

Klik hier voor ons complete nieuwsoverzicht