Waarom een duurzame woning?

Waarom een duurzame woning? Dat is de vraag die je jezelf zou moeten stellen als je een nieuwbouw woning gaat kopen. Hieronder geven we je 5 redenen waarom je juist voor een extra duurzame woning zou moeten kiezen.

Betere wereld

Met een (extra) duurzame woning draag je natuurlijk actief bij aan een betere wereld en lage CO2 voetprint. Dit o.a. doordat alle materialen waar we onze woningen mee bouwen 100% recyclebaar zijn. En daar zijn we best uniek in.

Lagere energielasten

Alle nieuwe woningen in Nederland worden gebouwd om zuinig om te gaan met energie. Wij gaan nog wat verder. Afhankelijk van de innovatieve installaties die we in jouw woning plaatsen, kunnen we er voor zorgen dat jouw woning veel beter scoort dan de wettelijke normen als het gaat om energieverbruik.

Betere isolatie

Ook hier geldt dat alle nieuwe woningen in Nederland aan specifieke eisen moeten voldoen op het gebied van isolatie. We adviseren je graag welke mogelijkheden er zijn op het gebied van isolatie en wat het effect is van jouw investering. Ook hierdoor zal onze duurzame woning altijd beter scoren dan de wettelijke standaard.

Geen energierekening    

Als we de optimale installaties en isolatie aan elkaar koppelen dan is het zelfs mogelijk om jouw woning energie neutraal te maken. Dat betekent dat onze woning zelf net zo veel energie produceert als dat jij en je gezin gemiddeld verbruiken. Geen energierekening dus.

Wordt ‘energieproducent’

Nog een stap verder dan energieneutraal is energie producerend. Dit betekent dat we jouw woning zo ontwerpen en bouwen dat-ie meer energie produceert dan dat je nodig hebt. Handig voor de toekomst op het moment dat je bijvoorbeeld een elektrische auto wilt of dat je jouw stroom kunt ‘doorverkopen’ aan de buren of het energiebedrijf.

Betere leefbaarheid

Uiteindelijk koop je een nieuwe woning om er gezond en veilig in te wonen. Door de juiste balans tussen bouwmaterialen, installaties, isolatie en ventilatie zijn we in staat om woningen op te leveren met een fijn leefklimaat waar je je ook daadwerkelijk fijn in voelt. We toetsen dat door middel van