Onze Werkwijze

Samen met ons, zelf jullie duurzame woning bouwen, betekent eigen inbreng zonder het proces onnodig ingewikkeld te maken. We hanteren een overzichtelijk stappenplan om jullie droomwoning te realiseren. Daarbinnen bepalen jullie zelf welke duurzame maatregelen jullie willen toepassen en houden jullie grip op het budget. Duurzaamwonen voorziet daarbij van vakkundig advies, bewaakt het proces en draagt zorg voor de bouw en afwerking. Daardoor worden zelfs niet zichtbare details perfect afgewerkt en de planning gehaald. Zo ziet ons stappenplan eruit:

STAP 1: VRIJBLIJVENDE WOONSCAN

Door slechts een paar gegevens achter te laten voor de woonscan​ kunnen wij in kaart brengen wat jullie mogelijkheden zijn voor een duurzame woning. De uitkomst van de woonscan ontvangen jullie per e-mail. Het rapport dat jullie ontvangen geeft inzicht in de totale kosten voor het realiseren van de woning. We nodigen jullie graag uit voor een gesprek om de woonscan te vertalen naar een plan van aanpak op maat. Dit is allemaal geheel vrijblijvend.

woonscan

STAP 2: CONCEPT

Na de kennismaking verwerken we jullie woonwensen tot een ruimtelijke opzet van jullie woning. Naast wooncomfort is hierin ook rekening gehouden met jullie voorkeuren voor duurzame maatregelen, materialen en budget. Wanneer jullie tevreden zijn, maken we op basis van deze bepaling een eerste ontwerp voor de woning. Omdat we met een eigen architect werken, kunnen van dit moment tot de laatste stap het proces optimaal borgen.

STAP 3: DETAILS EN BUDGET

Aan de hand van het ontwerp nemen we alle woonwensen en jullie budget nog
eens kritisch door. We kijken samen naar alle details waardoor het ontwerp steeds concreter wordt. Jullie hebben in dit stadium nog alle ruimte om bij te sturen.

STAP 4: DEFINITIEF PLAN

Als alle details zijn besproken maken we een definitief plan. Hierin staan alle
elementen en prijzen voor jullie woning nauwkeurig uitgewerkt. Jullie woning
staat volledig op papier.

STAP 5: VERGUNNINGEN

Om te kunnen bouwen, zijn de juiste vergunningen nodig. Dit regelen wij volledig. Wij maken de berekeningen, tekeningen en onderzoeken welke vergunningen nodig zijn. Bovendien zorgen we dat alles correct wordt ingediend bij de juiste instellingen.

Kopers Burgum

STAP 6: OVEREENKOMST

Nu wordt het echt. Duurzaamwonen kiest uit een netwerk van lokale, betrouwbare en deskundige aannemers, de aannemer die het beste bij jullie project past. Vervolgens stellen wij een overeenkomst op waarin we de afspraken tussen alle betrokken partijen vastleggen. We pakken dit zorgvuldig aan, waardoor risico’s geminimaliseerd zijn.

STAP 7: UITVOERING

En dan begint het: we starten met het uitvoeren van de werkzaamheden zoals die in de overeenkomst zijn vastgelegd. De bouw van jullie woning wordt werkelijkheid en geheel volgens planning leveren we jullie woning op. In de tussentijd doen we diverse praktijktesten op het gebied van warmteverlies, geluid en luchtdichtheid. Zo blijven we zeker van kwaliteit en efficiëntie.

ten boer hamplaats

STAP 8: NAZORG

Nadat de woning is opgeleverd en jullie genieten van deze plek, houden we contact om de samenwerking te evalueren. Dit doen we om te controleren of alles voor jullie naar wens is verlopen en jullie tevreden zijn met het resultaat.